LOGO_ai_rgb.png

Book overnatning, som en del af din tur 
på istidsruten
i Naturpark Åmosen

Oplevelser og muligheder

Der er masser af spændende muligheder omkring Stengaardens Feriebolig

Lokale oplevelser

Birkegårdens Haver

Birkegårdens Haver er ejet og drevet af ægteparret Merry og Finn Sørensen, samt datteren Annett. Anlægget blev indviet i juli 1996 og er et 33.000 m² stort haveanlæg beliggende i Tågerup, få kilometer øst for Ruds Vedby. Det er en af Kalundborg Kommunes mest besøgte turistattraktion, med 41.000 betalende gæster i 2015. Der er aktiviteter og events til både voksne og børn.
Gå til hjemmeside

Kløveshøj

Kløveshøj er en af Danmarks højeste bjerge på 100 m over havets overflade.
Se placering

Kunst & Håndværk

Kunst og Håndværk i Buerup er den gamle købmand, hvor forskellige udstillere hører til. Du kan gå på opdagelse med garn og strik, glas, ølbryggeri, smykker, honning, museum, træsnitter, havtorsncreamer, pileflet, trædrejer, syerske indenfor børnetøj, håndarbejde, børster og patchwork under samme tag
Gå til hjemmeside

Reerslev Smedje

Reerslev Smedje er oplevelser og historier i en gammel smedje.Smedjen er fra 1700-tallet, og landsbyen har kunnet høre smeden arbejde ved esse og ambolt indtil 2006. Det kan nu opleves igen. Smedene og deres familiers historie fortælles under omvisninger i smedjen, hvor man kan se smedens gamle værktøj og ting, som de arbejdede på i gammel og nyere tid.
Gå til hjemmeside

CN Keramik

Charlotte Nielsen er kendt for værker med styrke og karakter. I udstillingen Flammespor er værkerne inspireret af store maskindele, naturens påvirkning af materialet og keramikkens tidlige historie. Ilden er essentiel i rakubrændingen, og den sætter sine aftryk på værkerne.
Gå til hjemmeside

Kragerup Gods

På Kragerup Gods kan du spise på restauranten, cykle mountainbike, spille fodboldgolf eller prøve GoHigh i trætoppene.
Gå til hjemmeside

Livskraft Retreat Center

Livskraft Retreat Center er Retreats - energiarbejde, dybdegående meditation, spontan bevægelse. DDS bioelektrisk strøm behandling - en kombination af gammel kinesisk medicinsk lægekunst og vestlig viden om balancering af syre-base niveau i kroppen. Akupunktur, cupping m.m.
Gå til hjemmeside

Vinhaven

Viggo K. Pedersen har fået en særlig udmærkelse for sin egen vin produktion for årgangene 2015 og 2016 af hans lokalt dyrkede rødvin Reerslev Bondevin. Han har omkring 100 vinstokke med blå druer fordelt på sorterne Rondo, Regent og Bolero.
Gå til hjemmeside

Handelsbyer

Slagelse, 18 km., 20 min.

Kalundborg, 24 km., 26 min.

Dianalund, 9 km., 11 min.

Holbæk, 28 km., 32 min.

Høng, 11 km., 14 min.

Gørlev, 10 km., 15 min.

Sorø, 19 km., 23 min.

Jyderup, 11 km., 11 min.

Ruds Vedby, 3 km., 6 min.

Spisesteder

Der er mange gode spisesteder indenfor en radius af 10 km i vores lokal område. Vi kan varmt anbefale:

Strids Mølle

Kragerup Gods

Bromølle Kro

Café Forsinket

Café Liv

Café Vandbægeren

Ud i naturen

Vores område er for naturelskeren, motionisten, hundeejeren og børnefamilien som nyder naturen ude i det grønne.

Bromme Skov og Plantage (Sporet i Løng)

Natursti i Løng Grusgrav, 4 km nord for Sorø. To stier på 5 km. Sporet har forbindelse til Sporet gennem kulturlandskabet nord for Sorø

Kør Tissø rundt

Tissø er særligt for fugleentusiasmerne. Kør turen rundt om Tissø og stands ved de mange fine fuglesteder. Sydenden ved Sæby Kirke er helt unik med et meget varieret fugleliv ikke at forglemme fugleskjulet ved formidlingscenteret Fugledegård.

Skarresø i Jyderup

Skarresø tidligere Skarrid Sø er en 194 ha stor sø beliggende vest for Jyderup i det nordvestlige Sjælland. Skarresø er en forholdsvis lavvandet sø med en gennemsnitslig dybde på blot 2,6 meter. På sit dybeste sted er søen 4,1 meter dyb. Turen rundt er 11 km – en delig tur på cykel, gåtur eller en løbetur.

Sorø Sø

Sorø Sø er med en omkreds på 8,2 kilometer den største af de tre søer ved Sorø. Sorø Akademi, Akademihaven og Parnas ligger ved søens bred. Ved Sorø Sø ligger også Sorøs berømte roklub samt kano- og kajakklub. Man kan bade i Sorø Sø fra badebroen ved Skjolden og komme ud på søen med Turbåden Lille Claus.

Reersø

Reersø er en havneby med 527 indbyggere på halvøen Reersø i Nordvestsjælland. Byen er beliggende i Kirke Helsinge Sogn ved Storebælt mellem Korsør og Kalundborg. Byen ligger i Kalundborg Kommune og tilhører Region Sjælland. Byen består bl.a. af fredede og bevaringsværdige gårde fra 1700-tallet. Gå eller cykel turen rundt helt ned til vandet – en rute på 6 eller 8 km. Spis på Fiskehusets Café eller på Reersø Kro.

Ud i naturen

Alle de nedenstående strande er meget børne og familie venlige grundet den lave dybde der er øst for Storebælt. Afstanden til strandene er ca. 20-30 km.

Bildsø Strand

Reersø Nordstrand

Bjerge Sydstrand

Stillinge Strand

Mullerup Strand

Vesterlyng Strand